2/10/2015

Ziua Sigurantei pe Internet, 10 februarie 2015

Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

Susţinută la nivel european de către organizaţia INSAFE şi Directoratul General pentru Media şi Societatea Informatică al Comisiei Europene, Ziua Siguranţei pe Internet a atins un grad global de participare, conştientizare şi acoperire media, aflându-se în continuă creştere. Ajunsă la ediţia a XII-a, Safer Internet Day 2015, va avea loc pe data de 10 Februarie şi va fi sărbătorită în aproximativ 70 de ţări din întreaga lume.
In ţara noastră, Organizaţia Salvaţi Copiii, coordonatorul naţional al proiectului Sigur.Info, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, organizează în data de 10 Februarie o dezbatere cu tema Soluţii digitale la probleme actuale, privind nevoile elevilor din perspectiva digitalizării educaţiei, siguranţei pe Internet, manualelor digitale şi resurselor online. La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanți ai sectorului public și privat, ONG-uri şi experți în domeniu care vor aborda tema din perspective multiple, având ca scop definirea unei metodologii adecvate pentru integrarea în programa școlară, precum și în politicile publice din domeniul educațional, a modalităților de predare a siguranței elevilor pe Internet, precum și a utilizării noilor tehnologii la școală.


  Resurse pentru parinti