11/13/2015

Securitate si sanatate în muncă cu NAPO

În prezent, în România, nu există cursuri de formare în domeniul securității și sănătății în muncă decât în anii terminali ai învățământului universitar, la masterat sau în cadrul învățământului postuniversitar.

S-a constatat că dobândirea unui comportament preventiv veritabil nu poate fi realizată decât de la o vârstă fragedă. Astfel, angajatul de mâine, va respecta din proprie convingere instrucțiunile de securitate și sănătate la locul de muncă și își va cunoaște drepturile în ceea ce privește condițiile de muncă pe care trebuie să le asigure orice angajator, conform legii, indiferent de sectorul de activitate.
Imagini pentru napo security

Pachetul educațional NAPO se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani și își propune să-i familiarizeze pe copii cu pericolele la care sunt expuși la „locul lor de muncă” - școala - și cum să gestioneze/evite aceste pericole în activitatea zilnică.

Experiența Statelor Membre UE a demonstrat beneficiile educației de securitate și sănătate în muncă încă din primii ani de școală pentru elevi - angajații de mâine și un mediu de muncă sigur și sănătos. Seturile de instrumente didactice informative cuprind instrucțiuni complete, sugestii de activități și resurse care pot fi descărcate, oferind învățătorilor și educatorilor sprijin și orientare pentru includerea mesajelor referitoare la SSM în programa existentă. Lecțiile sunt flexibile și concepute astfel încât să corespundă materiilor curente, să le consolideze și să ajute la predarea lor.

Napo este un personaj fermecător care îi poate ajuta pe copii să gândească, să înțeleagă și să acționeze atunci când se confruntă cu probleme de securitate în muncă. Pentru mai multe detalii despre Napo, accesați: Cine este Napo (www.napofilm.net/ro/who-is-napo)?