4/23/2018

Concursului National de Soft "Grigore Moisil"

A XXIV-a editie a Concursului National de Soft "Grigore Moisil", se va desfasura in perioada 16 - 20 mai 2018 la Clubul Copiilor Lugoj, judetul Timis.
Probele de concurs sunt impartite pe 3 sectiuni :
o Programare
o Comunicari stiinfifice
o Microsoft Office.
Sectiunea programare este structurata pe patru categorii: clasele 5-6, clasele 7-8, clasele 9-10 si clasele ll-12. Proba consta in rezolvarea de catre elevi a 2 probleme propuse de juriul concursului, intr-un interval de timp stabilit(2 sau 3 ore). Problemele se rezolva intr-un limbaj de programare ales de concurenti (C/C++, Pascal). Mediile de programare folosite vor fi: Code Blocks sau Free Pascal. Programa pentru clasele 5-6 cuprinde tipuri de date standard, structura liniara, alternativa gi repetitiva, tipurile de date structurate(vectori, matrici). Intrarile si iesirile se fac in/din figiere text. La clasele 7-8, la programa cl.5-6 se adauga tipurile de date structurate(siruri de caractere si inregistrari),iar problemele vor avea un grad mai ridicat de dificultate.La clasele 9-10 si II-12 se va respecta programa pentru olimpiada nalionala de informatica.
Subsectiunile soft utilitar si jocuri, soft educational si pagini web sunt structurate pe doua niveluri: gimaziu si liceu.
Criteriile de evaluare: creativitate, tehnici utilizate, concordanta temei alese cu lucrarea realizata, finalitatea, capacitatea de analiza si sinteza, claritatea enuntului si prezentarea lucrarii.

Sectiunea Office se imparte in trei grupe: clasele 2-4 (MS Word) cu tema "Basmele copilariei", clasele 5-6 (PowerPoint) cu tema "Pictori celebri intre anii 1400 si 1950" si clasele 7-8 cu tema "Capitale culturale europene intre anii 1985 si 2017". Termen: 11 mai 2018.
Lucrarile copiate vor fi descalificate!